Wentelteefjes met sinaasappelkwark
Wentelteefjes met sinaasappelkwark

Wentelteefjes met sinaasappelkwark

Uitgebreid ontbijt, maar wel in 10 minuten graag. U vraagt, wij draaien!

10 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

100 ml

amandelmelk ongezoet

1 tl

gemalen kaneel

6 sneetjes

speltbrood

30 g

ongezouten roomboter

2

sinaasappels

500 g

magere Franse kwark

1 el

ahornsiroop

Uitgebreid ontbijt, maar wel in 10 minuten graag. U vraagt, wij draaien!

Aan de slag

1

Klop in een diep bord de eieren los met de amandeldrink en de helft van de kaneel. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel.

2

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudgeel. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.

4

Meng het sinaasappelsap met de kwark. Verdeel de sinaasappelpartjes erover en bestrooi met de rest van de kaneel. Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer met de sinaasappelkwark. Besprenkel met de ahornsiroop.