Noedels met miso, groenten en vegagehakt
Noedels met een extra dimensie? Maak ze eens op smaak met misopasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g Chinese eiermie
- 2 tenen knoflook
- 900 g nasi-bamigroente
- 2 el arachideolie
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
- 3 el misopasta
- 3 el gembersiroop
- 3 el rijstazijn
- 3 el sesamolie
Advertentie
Bereiden
- Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de rode pepers uit de nasi-bamigroente. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, rode peper en rulstukjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de nasi-bamigroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.
- Klop ondertussen met een garde de misopasta met de gembersiroop, rijstazijn en sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de misodressing en de noedels toe aan de groente en bak nog 1 min. mee op laag vuur.
serveertip:
Lekker met een limoenpartje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 69 g
waarvan suikers 21 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.040 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Noedels met miso, groenten en vegagehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedels met miso, groenten en vegagehakt
- 250 g Chinese eiermie
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- 2 tenen knoflook
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
- 900 g nasi-bamigroente
Haal de rode pepers uit de nasi-bamigroente. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- 2 el arachideolie
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, rode peper en rulstukjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de nasi-bamigroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.
- 3 el misopasta
- 3 el gembersiroop
- 3 el rijstazijn
- 3 el sesamolie
Klop ondertussen met een garde de misopasta met de gembersiroop, rijstazijn en sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de misodressing en de noedels toe aan de groente en bak nog 1 min. mee op laag vuur.
serveertip:
Lekker met een limoenpartje.