Noe­dels met mi­so, groen­ten en ve­ga­ge­hakt

Noedels met een extra dimensie? Maak ze eens op smaak met misopasta.

(7) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Noedels met een extra dimensie? Maak ze eens op smaak met misopasta. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de rode pepers uit de nasi-bamigroente. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, rode peper en rulstukjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de nasi-bamigroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.
  3. Klop ondertussen met een garde de misopasta met de gembersiroop, rijstazijn en sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de misodressing en de noedels toe aan de groente en bak nog 1 min. mee op laag vuur.

serveertip:

Lekker met een limoenpartje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Noedels met miso, groenten en vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met mi­so, groen­ten en ve­ga­ge­hakt

1
1
  • 250 g Chinese eiermie

Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

3
3
  • 900 g nasi-bamigroente

Haal de rode pepers uit de nasi-bamigroente. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 200 g vegetarische basis rulstukjes

Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, rode peper en rulstukjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de nasi-bamigroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 3 el misopasta
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el sesamolie

Klop ondertussen met een garde de misopasta met de gembersiroop, rijstazijn en sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Voeg de misodressing en de noedels toe aan de groente en bak nog 1 min. mee op laag vuur.

serveertip:

Lekker met een limoenpartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.