Dop­erw­ten­sa­la­de met ge­rook­te zalm en ge­bak­ken aard­ap­pel­schijf­jes

Dit groene bordje staat bol van de smaakmakers.

(8) waardeer
hoofdgerecht Dit groene bordje staat bol van de smaakmakers. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak in nog 5 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in partjes en het blad grof. Snijd alle kruiden fijn.
  3. Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de tuinerwten af en meng met de kruiden, radijs, het radijsblad en de dressing. Verdeel de zalm in stukken erover en serveer met de aardappelschijfjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dop­erw­ten­sa­la­de met ge­rook­te zalm en ge­bak­ken aard­ap­pel­schijf­jes

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 900 g roodschillige aardappelschijfjes

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur.

2
2

Zet het vuur hoog en bak in nog 5 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 450 g diepvries tuinerwten

Doe ondertussen de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan.

4
4
  • 1 bosje radijs
  • 15 g verse dille
  • 15 g verse platte peterselie

Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in partjes en het blad grof. Snijd alle kruiden fijn.

5
5
  • ½ citroen
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el dijonmosterd

Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Giet de tuinerwten af en meng met de kruiden, radijs, het radijsblad en de dressing.

7
7
  • 250 g warmgerookte zalmfilets

Verdeel de zalm in stukken erover en serveer met de aardappelschijfjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.