Maaltijdsalade met zalm
Zin in een vullende maaltijdsalade? Deze met warmgerookte zalm, penne, avocado en erwtjes in een romige saus is heerlijk als hoofdgerecht of om mee te nemen. Ook lekker met een kneepje citroen.
760 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram penne
penne
250 gram diepvries fijne tuinerwten
diepvries fijne tuinerwten
100 gram kappertjes
kappertjes
10 gram verse dille
verse dille
2 theelepel mierikswortel
mierikswortel
200 gram zuivelspread naturel
zuivelspread naturel
2 eetrijpe avocado's
eetrijpe avocado's
100 gram radijsjes
radijsjes
75 gram rucola slamelange
rucola slamelange
250 gram warmgerookte zalmmoten
warmgerookte zalmmoten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken maar vang 1 el vocht (per 4 personen) op. Snijd de dille fijn en meng de helft met de mierikswortel, het kappertjesvocht en zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de radijs in dunne halve plakjes.
Giet de pasta en tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng de dressing erdoor.
Meng vervolgens de sla, radijs, avocado en kappertjes erdoor. Verwijder het vel van de zalm, breek in stukken en verdeel over de salade. Bestrooi met de rest van de dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- combinatietipLekker met citroen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Maaltijdsalade met zalm
Zin in een vullende maaltijdsalade? Deze met warmgerookte zalm, penne, avocado en erwtjes in een romige saus is heerlijk als hoofdgerecht of om mee te nemen. Ook lekker met een kneepje citroen.

hoofdgerecht
4 personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken maar vang 1 el vocht (per 4 personen) op. Snijd de dille fijn en meng de helft met de mierikswortel, het kappertjesvocht en zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de radijs in dunne halve plakjes.
Giet de pasta en tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng de dressing erdoor.
Meng vervolgens de sla, radijs, avocado en kappertjes erdoor. Verwijder het vel van de zalm, breek in stukken en verdeel over de salade. Bestrooi met de rest van de dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met citroen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
250 g diepvries fijne tuinerwten
100 g kappertjes
10 g verse dille
2 tl mierikswortel
200 g zuivelspread naturel
2 eetrijpe avocado's
100 g radijsjes
75 g rucola slamelange
250 g warmgerookte zalmmoten




