bewaar
Preifrittata met zalm
Preifrittata met zalm
bewaar

Preifrittata met zalm

Jaaaa, frittataaaa! Daar hebben we altijd wel zin in.

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

prei

6

middelgrote eieren

5 el

tarwebloem

295 g

semi-gedroogde tomaten

50 g

pompoenpitten

1 el

balsamicoazijn

75 g

rucola slamelange

250 g

warmgerookte zalmfilet

Jaaaa, frittataaaa! Daar hebben we altijd wel zin in.

Aan de slag

1

Was de preien, bewaar het donkergroene gedeelte. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte in de lengte in zo dun mogelijke linten. Klop de eieren los in een grote kom en meng de prei erdoor. Bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout, meng goed en laat 10 min. staan.

2

Laat ondertussen de tomaten uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de knoflook uit het potje van de tomaten fijn en voeg toe aan het preimengsel.

3

Verdeel 4 el tomatenolie over 2 grote koekenpannen (per 4 personen) en verhit op middelhoog vuur. Verdeel het preimengsel over de pannen en druk goed plat met een spatel. Bak de frittata’s in 6 min. aan één kant goudgeel. Keer om met behulp van een bord. Laat een frittata uit een pan op het bord schuiven, zet de pan op z’n kop op het bord en keer het geheel om, zodat de frittata’s met de gebakken kant naar boven in de pan liggen. Bak nog 7 min. op laag vuur.

4

Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur knapperig. Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Roer samen met de tomaten en de kappertjes uit het potje van de tomaten door de slamelange.

5

Verdeel de zalm in stukken, verdeel samen met de sla en de pompoenpitten over de frittata’s en serveer.

bewaartipBewaar het donkergroene gedeelte van de prei in een hersluitbare zak in de vriezer en gebruik met andere rauwe groenterestjes voor het trekken van een groentesoep. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande/groentesoep.