Ve­ge­ta­ri­sche tray­ba­ke met pom­poen en ve­ga worst

Veel makkelijker wordt het niet, alles op de ovenplaat en de oven doet al het werk.

(1) waardeer
hoofdgerecht Veel makkelijker wordt het niet, alles op de ovenplaat en de oven doet al het werk. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de preien in de lengte door de helft en was goed onder stromend water. Snijd de helften in stukken van ca. 5 cm lang. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Plet de tenen knoflook en snijd grof. Meng de kruidenpasta met het water en 2/3 van de olie.
  2. Meng de kikkererwten, prei, pompoen en knoflook in een grote kom met de kruidenpasta. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. Schep na 20 min. om, leg de worstjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng met de yoghurt en de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de traybake.

Tip:

Spoel de pitten uit de pompoen af en laat ze een nacht drogen op keukenpapier. Bak in een koekenpan zonder olie of boter en rooster met 1 el ras el hanout en 1 tl zout voor een knapperige snack.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische traybake met pompoen en vega worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche tray­ba­ke met pom­poen en ve­ga worst

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g kikkererwten in blik

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 2 preien

Snijd de preien in de lengte door de helft en was goed onder stromend water. Snijd de helften in stukken van ca. 5 cm lang.

4
4
  • 800 g flespompoenen

Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 70 g Fairtraide Original kruidenpasta voor Marokkaanse couscous
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el traditionele olijfolie

Plet de tenen knoflook en snijd grof. Meng de kruidenpasta met het water en de olie.

6
6

Meng de kikkererwten, prei, pompoen en knoflook in een grote kom met de kruidenpasta.

7
7

Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min.

8
8
  • 4 Vegetarische Slager bratwursten
  • 50 g pompoenpitten

Schep na 20 min. om, leg de worstjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten.

9
9
  • 15 g verse munt
  • 200 g yoghurt Griekse stijl
  • 1 el traditionele olijfolie

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng met de yoghurt en de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de traybake.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.