bewaar
Pastasalade met gerookte makreel en biet
Pastasalade met gerookte makreel en biet
bewaar

Pastasalade met gerookte makreel en biet

Gerookte makreel en biet = dé combi voor een goede (sport)lunch.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mini penne

2 el

mierikswortel in pot

150 ml

Griekse yoghurt 0%

2 el

extra vierge olijfolie

2 el

citroensap

500 g

gekookte bieten

240 g

gerookte makreelfilet met peper

150 g

veldsla

40 g

saladepittenmix

Gerookte makreel en biet = dé combi voor een goede (sport)lunch.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.

2

Meng ondertussen voor de dressing de mierikswortel met de yoghurt, olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de bieten in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes. Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.

4

Meng de helft van de dressing door de pasta en schep voorzichtig de bietjes en veldsla erdoor. Verdeel de vis erover en bestrooi met de pittenmix. Besprenkel met de rest van de dressing.

vegatipVervang de makreelfilet door witte­kaasblokjes in olie (potje 375 g).