Pruimenclafoutis
Pruimenclafoutis

Pruimenclafoutis

Oui oui, tijd voor pruimenclafoutis!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

6 personen

30 g

ongezouten roomboter

400 g

verse pruim

75 g

patent tarwebloem

1 mespunt

zout

75 g

witte basterdsuiker

3

middelgrote eieren

300 ml

volle melk

1 tl

vanille-extract

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

Oui oui, tijd voor pruimenclafoutis!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter in een pan op laag vuur onder regelmatig roeren. Vet de taartvorm in met wat extra (niet gesmolten) boter.

2

Was de pruimen, halveer in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften in parten en verdeel met de snijkant naar boven over de bodem van de taartvorm. Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoor. Klop de eieren erdoor, gevolgd door de melk, het vanille-extract en de gesmolten boter, tot er geen klontjes meer zijn. Schenk het beslag langs de pruimen in de schaal.

3

Bak de clafoutis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met de poedersuiker. Serveer warm of koud.

tip

variatietipOok lekker met perziken in plaats van pruimen.