Pasta met rode saus
Pasta met rode saus

Pasta met rode saus

Spaghetti om (stiekem) op te slurpen!

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

2

wortelen

2 el

milde olijfolie

800 g

tomatenblokjes in blik

1 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

300 g

volkorenspaghetti

4 takjes

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • staafmixer

  • vergiet

Spaghetti om (stiekem) op te slurpen!

Aan de slag

1

Schil en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in kleine stukjes.

2

Zet de hapjespan op middel-hoog vuur. Doe de olijfolie in de pan, laat heet worden en bak de ui hierin zacht in 2 minuten (dit noem je ‘fruiten’). Roer met een houten lepel. Doe de wortel en knoflook erbij en roer nog 5 minuten door.

3

Maak de blikken tomatenblokjes open en schenk in de pan. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen, terwijl je af en toe roert. Langer mag ook. Pas wel op voor hete spetters! Breng een andere grote pan met ruim water en eventueel zout aan de kook.

4

Doe de spaghetti erin en kook 12 minuten, of zoals aangegeven op de verpakking. Zet het vuur onder de pan met saus uit.

5

Schep 3 eetlepels van het pasta water bij de tomatensaus (per 4 personen). Maak de saus mooi glad met de staafmixer. Dit kan gewoon in de pan! Giet de pasta af in een vergiet en laat even uitlekken. Serveer de pasta met de rode saus erover (of erdoor). Haal de blaadjes van de takjes basilicum en leg erop.

tip

kookstaptipJe kunt de ui en wortel ook raspen.

algemeenWeet je wat wij in Italië zagen? Kinderen leren daar al heel jong om spaghetti met tomatensaus te eten ... Met een vork, dus zonder mes of lepel! Hoe dan? Zet je vork rechtop in de spaghetti, draai zo lang dat de slierten strak om de vork zitten en ... hap!

variatietipJe kunt nog meer lekkere groenten in je saus verstoppen. Voeg bijvoorbeeld de laatste 5 minuten van het koken in blokjes gesneden paprika toe aan de saus.

algemeenOok lekker met geraspte kaas, let wel op als je er geraspte kaas over doet, is het niet meer lactosevrij en vegan.