Pas­ta met ro­de saus

Spaghetti om (stiekem) op te slurpen!

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Spaghetti om (stiekem) op te slurpen! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • staafmixer
  • vergiet

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in kleine stukjes.
  2. Zet de hapjespan op middel-hoog vuur. Doe de olijfolie in de pan, laat heet worden en bak de ui hierin zacht in 2 minuten (dit noem je ‘fruiten’). Roer met een houten lepel. Doe de wortel en knoflook erbij en roer nog 5 minuten door.
  3. Maak de blikken tomatenblokjes open en schenk in de pan. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen, terwijl je af en toe roert. Langer mag ook. Pas wel op voor hete spetters! Breng een andere grote pan met ruim water en eventueel zout aan de kook.
  4. Doe de spaghetti erin en kook 12 minuten, of zoals aangegeven op de verpakking. Zet het vuur onder de pan met saus uit.
  5. Schep 3 eetlepels van het pasta water bij de tomatensaus (per 4 personen). Maak de saus mooi glad met de staafmixer. Dit kan gewoon in de pan! Giet de pasta af in een vergiet en laat even uitlekken. Serveer de pasta met de rode saus erover (of erdoor). Haal de blaadjes van de takjes basilicum en leg erop.

variatietip:

Je kunt nog meer lekkere groenten in je saus verstoppen. Voeg bijvoorbeeld de laatste 5 minuten van het koken in blokjes gesneden paprika toe aan de saus.

Tip:

Weet je wat wij in Italië zagen? Kinderen leren daar al heel jong om spaghetti met tomatensaus te eten ... Met een vork, dus zonder mes of lepel! Hoe dan? Zet je vork rechtop in de spaghetti, draai zo lang dat de slierten strak om de vork zitten en ... hap!

Tip:

Ook lekker met geraspte kaas, let wel op als je er geraspte kaas over doet, is het niet meer lactosevrij en vegan.

kookstaptip:

Je kunt de ui en wortel ook raspen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kids 2020

Pasta met rode saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ro­de saus

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 wortelen

Schil en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in kleine stukjes.

2
2

Zet de hapjespan op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Doe de olijfolie in de pan, laat heet worden en bak de ui hierin zacht in 2 minuten (dit noem je ‘fruiten’). Roer met een houten lepel.

4
4

Doe de wortel en knoflook erbij en roer nog 5 minuten door.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Maak de blikken tomatenblokjes open en schenk in de pan. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

6
6

Breng aan de kook en laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen, terwijl je af en toe roert. Langer mag ook. Pas wel op voor hete spetters!

7
7

Breng een andere grote pan met ruim water en eventueel zout aan de kook.

8
8
  • 300 g volkorenspaghetti

Doe de spaghetti erin en kook 12 minuten, of zoals aangegeven op de verpakking.

9
9

Zet het vuur onder de pan met saus uit.

10
10

Schep 3 eetlepels van het pasta water bij de tomatensaus.

11
11

Maak de saus mooi glad met de staafmixer. Dit kan gewoon in de pan!

12
12

Giet de pasta af in een vergiet en laat even uitlekken.

13
13
  • 4 takjes verse basilicum

Serveer de pasta met de rode saus erover (of erdoor). Haal de blaadjes van de takjes basilicum en leg erop.

variatietip:

Je kunt nog meer lekkere groenten in je saus verstoppen. Voeg bijvoorbeeld de laatste 5 minuten van het koken in blokjes gesneden paprika toe aan de saus.

kookstaptip:

Je kunt de ui en wortel ook raspen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.