Pistachecake met rijstdrank
Pistachecake met rijstdrank

Pistachecake met rijstdrank

Deze pistachecake is mooi van buiten én van binnen, want hij is vegan!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

kokosolie

125 g

gepelde pistachenoten

200 g

zelfrijzend bakmeel

5 g

baking soda

125 g

kristalsuiker

1

biologische citroen

250 ml

rijstmelk

10 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • satéprikker 20 cm

Deze pistachecake is mooi van buiten én van binnen, want hij is vegan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een steelpan. Doe 100 g pistachenoten (per cake) in de keukenmachine en maal fijn. Zeef het bakmeel en meng met de baking soda, fijngemalen pistache noten, suiker en een snufje zout.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de rijstdrank, kokosolie, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap bij het droge mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot alles goed gemengd is.

3

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.

4

Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof. Bestuif de cake voor het serveren met behulp van een zeefje met de poedersuiker en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.