Aard­ap­pel-prei­soep met gei­ten­kaas­crou­tons

Deze aardappel-preisoep is alles wat je nodig hebt om even bij te komen.

(3) waardeer
voorgerecht Deze aardappel-preisoep is alles wat je nodig hebt om even bij te komen. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op matig vuur.
  2. Snijd ondertussen de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm. Meng met de geitenkaas en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruine croutons. Schep halverwege om.
  3. Voeg het water en bouillonblokje toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Snijd de selderij fijn. Neem de pan van het vuur, voeg ¾ van de selderij toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng de soep op smaak met peper en verdeel over diepe kommen. Verdeel de croutons erover en bestrooi met de rest van de selderij.

combinatietip:

Lekker met volkorentoast met geitenkaas. Rooster sneetjes volkorenbrood in een broodrooster en besmeer met de rest van de geitenkaas. Breng op smaak met bijv. wat gedroogde tijm en peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Aardappel-preisoep met geitenkaascroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-prei­soep met gei­ten­kaas­crou­tons

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g iets kruimige aardappelen
  • 2 preien

Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op matig vuur.

4
4
  • 4 sneetjes Zaans grof volkorenbrood
  • 100 g zachte geitenkaas naturel

Snijd ondertussen de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm. Meng met de geitenkaas en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruine croutons. Schep halverwege om.

6
6
  • 1 liter heet water
  • 1 groentebouillontablet minder zout

Voeg het water en bouillonblokje toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

7
7
  • 20 g verse selderij

Snijd de selderij fijn. Neem de pan van het vuur, voeg ¾ van de selderij toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep.

8
8

Breng de soep op smaak met peper en verdeel over diepe kommen. Verdeel de croutons erover en bestrooi met de rest van de selderij.

combinatietip:

Lekker met volkorentoast met geitenkaas. Rooster sneetjes volkorenbrood in een broodrooster en besmeer met de rest van de geitenkaas. Breng op smaak met bijv. wat gedroogde tijm en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.