bewaar
Dahl met gember en gekarameliseerde ui
Dahl met gember en gekarameliseerde ui
bewaar

Dahl met gember en gekarameliseerde ui

Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.

25 min. bereiden
15 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

middelgrote ui

2 el

milde olijfolie

1 tl

zout

50 g

verse gember

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

300 g

AH Biologisch gedroogde rode linzen

400 ml

kokosmelk

600 ml

water

2 el

azijn

Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.

Aan de slag

1

Halveer de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit de olie in een grote, vrij hoge braadpan. Bestrooi met het zout. Bak de ui op middelhoog vuur 15 min., schep regelmatig om. Schil ondertussen de gember en snijd heel fijn. Voeg de gember met de curry madras toe aan de uien. Bak omscheppend mee op middelhoog vuur.

2

Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook. Schep om en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer de azijn erdoor. Proef en breng de dahl eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.