Dahl met gem­ber en ge­ka­ra­me­li­seer­de ui

Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.

(3) waardeer
indiaas hoofdgerecht Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit de olie in een grote, vrij hoge braadpan. Bestrooi met het zout. Bak de ui op middelhoog vuur 15 min., schep regelmatig om. Schil ondertussen de gember en snijd heel fijn. Voeg de gember met de curry madras toe aan de uien. Bak omscheppend mee op middelhoog vuur.
  2. Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook. Schep om en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer de azijn erdoor. Proef en breng de dahl eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2020

Dahl met gember en gekarameliseerde ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dahl met gem­ber en ge­ka­ra­me­li­seer­de ui

1
1
  • 750 g middelgrote uien
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl zout

Halveer de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit de olie in een grote, vrij hoge braadpan. Bestrooi met het zout.

2
2

Bak de ui op middelhoog vuur 15 min., schep regelmatig om.

3
3
  • 50 g verse gember
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

Schil ondertussen de gember en snijd heel fijn. Voeg de gember met de curry madras toe aan de uien. Bak omscheppend mee op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de kokosmelk erbij.

5
5
  • 600 ml water

Schenk ook het water bij de linzen. Breng aan de kook. Schep om en laat op laag vuur 20 min. koken.

6
6
  • 2 el azijn

Roer de azijn erdoor. Proef en breng de dahl eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.