bewaar
Ovenschotel met gehakt en spitskool
Ovenschotel met gehakt en spitskool
bewaar

Ovenschotel met gehakt en spitskool

Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

3

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

1 el

milde olijfolie

1

spitskool

300 g

half-om-halfgehakt

1½ el

milde paprikapoeder

1 el

komijnzaad

125 g

crème fraîche

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)

Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.

bewaartipJe kunt de schotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bak voor serveren 30 min. op 200 °C in eenvoor-verwarmde oven.