Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe de broccoli in het kokende water en blancheer 2 min. Schep uit de pan met een schuimspaan in een vergiet en spoel koud. Breng op smaak met de nootmuskaat.
Kook de aardappelen in hetzelfde water in 20 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 8 min. mee. Voeg de tomatenpuree, garam masala en het water toe en kook nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Schep de broccoli op het gehakt en verdeel de aardappelpuree over. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kaas. Bak 30 min. in de oven, tot de kaas lichtbruin en knapperig is.
Broccoli-ovenschotel met gehakt
Broccoli saai? Niet in deze ovenschotel, waar kruidig gehakt samenkomt met zachte aardappelpuree en een goud, krokant kaaskorstje. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen zonder gedoe. Dit is er eentje om te onthouden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Broccoli-ovenschotel met gehakt
Broccoli saai? Niet in deze ovenschotel, waar kruidig gehakt samenkomt met zachte aardappelpuree en een goud, krokant kaaskorstje. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen zonder gedoe. Dit is er eentje om te onthouden.

hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe de broccoli in het kokende water en blancheer 2 min. Schep uit de pan met een schuimspaan in een vergiet en spoel koud. Breng op smaak met de nootmuskaat.
Kook de aardappelen in hetzelfde water in 20 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 8 min. mee. Voeg de tomatenpuree, garam masala en het water toe en kook nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Schep de broccoli op het gehakt en verdeel de aardappelpuree over. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kaas. Bak 30 min. in de oven, tot de kaas lichtbruin en knapperig is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g broccoli
1 kg kruimige aardappel
¼ tl gemalen nootmuskaat
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
500 g half om half gehakt
1 el tomatenpuree
2 tl garam masala
150 ml water
40 g ongezouten roomboter
100 ml volle melk
175 g geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)