Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de garam masala en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak 8 min. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat al roerend met een garde 3 min. op laag vuur garen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en laat al roerend met de garde binden. Roer de nootmuskaat en ⅔ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pan van het vuur.
Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de plakjes aardappel erover en vervolgens de plakken bloemkool. Schep de kaassaus erop, strijk glad en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel 30 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
Bloemkool-aardappelovenschotel met gehakt en kaassaus
Een hartige ovenschotel met bloemkool, aardappelschijfjes en gekruid gehakt, gegratineerd met een romige kaassaus en nootmuskaat. Een heerlijk hoofdgerecht perfect voor een doordeweekse avond.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bloemkool-aardappelovenschotel met gehakt en kaassaus
Een hartige ovenschotel met bloemkool, aardappelschijfjes en gekruid gehakt, gegratineerd met een romige kaassaus en nootmuskaat. Een heerlijk hoofdgerecht perfect voor een doordeweekse avond.

hoofdgerecht
4 personen
805 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de garam masala en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak 8 min. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat al roerend met een garde 3 min. op laag vuur garen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en laat al roerend met de garde binden. Roer de nootmuskaat en ⅔ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pan van het vuur.
Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de plakjes aardappel erover en vervolgens de plakken bloemkool. Schep de kaassaus erop, strijk glad en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel 30 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 el milde olijfolie
2 tl garam masala
¼ tl chilivlokken
300 g half-om-halfgehakt
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
500 ml volle melk
¼ tl geraspte nootmuskaat
150 g geraspte kaas pittig 45+
1 bloemkool
600 g koelverse aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)



