Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de bloemkool in kleine roosjes van 2 cm. Verhit ⅕ van de boter in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de laatste 3 min. de bloemkool toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Voeg de prei en knoflook toe en bak 6 min. tot de prei is geslonken.
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg daarna al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een bechamelsaus.
Voeg de nootmuskaat, de helft van de kaas en het prei-spekjesmengsel toe aan de bechamelsaus. Roer tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de het gehakt-bloemkoolmengsel over de ovenschaal. Verdeel de helft van de kaassaus over. Leg hierop de aardappelschijfjes en schenk de rest van de saus over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 35 min. goudbruin in de oven.
Bloemkoolschotel met gehakt en aardappelschijfjes
Zet de bloemetjes buiten met deze bloemkoolschotel met gehakt.
30 min. bereiden / 35 min. oventijd
11 ingrediënten
- combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bloemkoolschotel met gehakt en aardappelschijfjes
Zet de bloemetjes buiten met deze bloemkoolschotel met gehakt.

hoofdgerecht
4 personen
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de bloemkool in kleine roosjes van 2 cm. Verhit ⅕ van de boter in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de laatste 3 min. de bloemkool toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Voeg de prei en knoflook toe en bak 6 min. tot de prei is geslonken.
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg daarna al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een bechamelsaus.
Voeg de nootmuskaat, de helft van de kaas en het prei-spekjesmengsel toe aan de bechamelsaus. Roer tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de het gehakt-bloemkoolmengsel over de ovenschaal. Verdeel de helft van de kaassaus over. Leg hierop de aardappelschijfjes en schenk de rest van de saus over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 35 min. goudbruin in de oven.
combinatietip:Lekker met fijngesneden peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
900 g bloemkool
50 g ongezouten roomboter
300 g rundergehakt
100 g gerookte spekreepjes
200 g fijngesneden prei
40 g tarwebloem
500 ml volle melk
½ tl gemalen nootmuskaat
175 g geraspte belegen kaas
600 g koelverse aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)