Bloemkoolschotel met gehakt en aardappelschijfjes

Zet de bloemetjes buiten met deze bloemkoolschotel met gehakt.

30 min. bereiden / 35 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de bloemkool in kleine roosjes van 2 cm. Verhit ⅕ van de boter in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de laatste 3 min. de bloemkool toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Voeg de prei en knoflook toe en bak 6 min. tot de prei is geslonken.

  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg daarna al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een bechamelsaus.

  4. Voeg de nootmuskaat, de helft van de kaas en het prei-spekjesmengsel toe aan de bechamelsaus. Roer tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de het gehakt-bloemkoolmengsel over de ovenschaal. Verdeel de helft van de kaassaus over. Leg hierop de aardappelschijfjes en schenk de rest van de saus over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 35 min. goudbruin in de oven.

  • combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Bloemkoolschotel met gehakt en aardappelschijfjes

Zet de bloemetjes buiten met deze bloemkoolschotel met gehakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig