Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool
Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 4 varkensslavinken
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el tarwebloem
- 250 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 100 g De Zaanse Hoeve pittig 45+ geraspte kaas
- 1 bloemkool
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- Maak de kaassaus. Verhit de rest van de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.
dieettip:
Dagje zonder vlees? Vervang de slavink met een vegetarische basis burger.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 740 kcal
- eiwit 37 g
-
koolhydraten 53 g
waarvan suikers 11 g -
vet 40 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 680 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool
- 1 kg iets kruimige aardappel
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
- 4 varkensslavinken
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- 25 g ongezouten roomboter
- 2 el tarwebloem
Maak de kaassaus. Verhit de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.
- 250 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
- 100 g De Zaanse Hoeve pittig 45+ geraspte kaas
Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- 1 bloemkool
Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar.
Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.
dieettip:
Dagje zonder vlees? Vervang de slavink met een vegetarische basis burger.