Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool
Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool

Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool

Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

4

varkensslavinken

50 g

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

250 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

100 g

De Zaanse Hoeve pittig 45+ geraspte kaas

1

bloemkool

Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2

Maak de kaassaus. Verhit de rest van de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.

tip

dieettipDagje zonder vlees? Vervang de slavink met een vegetarische basis burger.