Mini frittata
Mini frittata

Mini frittata

Si si, klein maar fijn blijkt maar weer met deze minifrittata's.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
10 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

80 g

verse spinazie

50 g

hazelnoten

3

middelgrote eieren

50 g

verse geitenkaas naturel 45+

50 g

mais in blik

40 g

bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes

  • muffinvorm met 6 holten

Si si, klein maar fijn blijkt maar weer met deze minifrittata's.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de spinazie 1 minuut. Giet de spinazie af in een vergiet. Pas op, want het is heet. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water uit de spinazie.

2

Hak de hazelnoten in grove stukjes. Snijd de spinazie grof. Klop de eieren los met een garde. Doe de hazelnoten en geitenkaas erbij en roer met een garde tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Laat de mais uitlekken. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.

3

Verdeel de spinazie over ⅓ van de vormpjes, de mais over ⅓ van de andere vormpjes en de bloemkoolrijst over de laatste vormpjes. Giet het ei-geitenkaasmengsel in de vormpjes, zodat alle groente hiermee bedekt wordt. Zet de minifrittata’s in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten in de oven goudgeel en gaar. Pas op, want de oven is heet. Laat de frittata’s 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

tip

Mini frittata

Instructievideo - 00:25 min.