Mi­ni ham­bur­ger­tjes en mi­ni punt­zak­je Fran­se friet

Frieten smaken altijd lekkerder als ze uit een (zelfgevouwen!) puntzak komen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht Frieten smaken altijd lekkerder als ze uit een (zelfgevouwen!) puntzak komen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • vershoudfolie
  • uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de paprikapoeder. Bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Pas op, want de oven is heet.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe de tartaar met de rest van de paprikapoeder, de ui, de knoflook en het ei in een mengkom. Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Maak met natte handen burgertjes van het tartaarmengsel. Zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
  3. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de komkommer en snijd de rest van de komkommer in blokjes. Snijd 1 tomaat in plakjes en snijd de rest van de tomaten in partjes. Snijd de augurken in 2 plakjes per persoon. Rooster het brood 2 min. in de broodrooster. Steek met het glas of de kookring rondjes uit de sneetjes brood en de plakjes kaas. Bewaar de restjes brood.
  4. Verhit de olie in een koekenpan. Pas op, want de olie wordt heel heet. Bak de hamburgertjes in 8 minuten gaar. Keer halverwege. Vouw frietzakjes (zie voorbeeld). Haal de friet uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen en verdeel dan over de frietzakjes. Beleg de helft van de broodrondjes met een burgertje en een kaasrondje. Leg er een plakje tomaat, de plakjes komkommer en de plakjes augurk op. Schep de overgebleven komkommer en tomaat door elkaar. Serveer de hamburgertjes met de friet en de komkommer-tomaatsalade.
video

Mi­ni ham­bur­ger­tjes en mi­ni punt­zak­je Fran­se friet

leuk-snel - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Mini hamburgertjes en mini puntzakje Franse friet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni ham­bur­ger­tjes en mi­ni punt­zak­je Fran­se friet

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g verse Franse friet
  • 1 tl paprikapoeder

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder.

3
3

Bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Pas op, want de oven is heet.

4
4
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 300 g rundertartaartjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 middelgroot ei

Doe de tartaar met de rest van de paprikapoeder, de ui, de knoflook en het ei in een mengkom.

6
6

Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Maak met natte handen 4 burgertjes van het tartaarmengsel. Zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

7
7
  • 1 komkommer

Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de komkommer en snijd de rest van de komkommer in blokjes.

8
8
  • 5 trostomaten
  • 2 Kesbeke natriumarme augurken

Snijd 1 tomaat in 4 plakjes en snijd de rest van de tomaten in partjes. Snijd de augurken in totaal in 8 plakjes.

9
9
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 plakjes 30+ kaas

Rooster het brood 2 min. in de broodrooster. Steek met het glas of de kookring rondjes uit de sneetjes brood en de plakjes kaas. Bewaar de restjes brood.

10
10
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan. Pas op, want de olie wordt heel heet. Bak de hamburgertjes in 8 minuten gaar. Keer halverwege.

11
11

Vouw frietzakjes (zie voorbeeld). Haal de friet uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen en verdeel dan over de frietzakjes.

12
12

Beleg de helft van de broodrondjes met een burgertje en een kaasrondje. Leg er een plakje tomaat, wat komkommer en 2 plakjes augurk op.

13
13

Schep de overgebleven komkommer en tomaat door elkaar.

14
14

Serveer de hamburgertjes met de friet en de komkommer-tomaatsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.