Ma­rok­kaan­se herfst­stoof met aard­ap­pel en tuin­boon­tjes

Genoeg van de regen? Met deze Marokkaanse herfststoof waan je je in de zon.

(26) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Genoeg van de regen? Met deze Marokkaanse herfststoof waan je je in de zon. 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak de hutspotgroente, knoflook en ras el hanout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tuttifrutti in stukjes van 1 cm.
  2. Voeg de aardappel, tuttifrutti, pompoen en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Roer door en laat met de deksel op de pan 25 min. op matig vuur stoven. Roer af en toe. Controleer of de aardappelen beetgaar zijn. Voeg vervolgens de tuinbonen toe en laat nog 5 min. stoven. Snijd ondertussen de peterselie •fijn.
  3. Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.

combinatietip:

Lekker met citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse herfststoof met aardappel en tuinboontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se herfst­stoof met aard­ap­pel en tuin­boon­tjes

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie
  • 500 g hutspotgroente
  • 3 el ras el hanout

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak de hutspotgroente, knoflook en ras el hanout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2
2
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 100 g tuttifrutti

Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tuttifrutti in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter heet water

Voeg de aardappel, tuttifrutti, pompoen en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook.

4
4

Roer door en laat met de deksel op de pan 25 min. op matig vuur stoven. Roer af en toe.

5
5
  • 300 g diepvries tuinbonen
  • 7½ g verse platte peterselie

Controleer of de aardappelen beetgaar zijn. Voeg vervolgens de tuinbonen toe en laat nog 5 min. stoven. Snijd ondertussen de peterselie •fijn.

6
6

Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.

combinatietip:

Lekker met citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.