bewaar
Aubergine-tomatensoep met flatbread
Aubergine-tomatensoep met flatbread
bewaar

Aubergine-tomatensoep met flatbread

De groenten worden geroosterd met de Midden-Oosterse ras el hanout voor extra veel smaak.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

trostomaten

3

aubergines

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

2 el

ras el hanout

4

flatbreads

350 g

tomato frito

600 ml

heet water

7½ g

verse koriander

100 g

witte kaas 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

  • staafmixer

De groenten worden geroosterd met de Midden-Oosterse ras el hanout voor extra veel smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in parten en de aubergines in blokjes van ca. 1½ cm. Verdeel met de ongepelde knoflook over met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Verwarm ondertussen de flatbreads volgens de aanwijzing op de verpakking.

2

Haal de bakplaten uit de oven. Druk de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de tomaten en 2⁄3 van de aubergine in een soeppan. Voeg de tomato frito en het hete water toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de rest van de aubergine toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn. Verkruimel de kaas over de soep en garneer met de koriander. Serveer met het flatbread.