Aubergine-tomatensoep met flatbread
De groenten worden geroosterd met de Midden-Oosterse ras el hanout voor extra veel smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 trostomaten
- 3 aubergines
- 2 tenen knoflook
- 2 el arachideolie
- 2 el ras el hanout
- 4 flatbreads
- 350 g tomato frito
- 600 ml heet water
- 7½ g verse koriander
- 100 g witte kaas 45+
Keukenspullen
- bakpapier
- 2 bakplaten
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in parten en de aubergines in blokjes van ca. 1½ cm. Verdeel met de ongepelde knoflook over met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Verwarm ondertussen de flatbreads volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Haal de bakplaten uit de oven. Druk de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de tomaten en 2⁄3 van de aubergine in een soeppan. Voeg de tomato frito en het hete water toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de rest van de aubergine toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn. Verkruimel de kaas over de soep en garneer met de koriander. Serveer met het flatbread.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 13 g
-
koolhydraten 43 g
waarvan suikers 18 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 920 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Aubergine-tomatensoep met flatbread
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aubergine-tomatensoep met flatbread
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 6 trostomaten
- 3 aubergines
- 2 tenen knoflook
Snijd de tomaten in parten en de aubergines in blokjes van ca. 1½ cm. Verdeel met de ongepelde knoflook over met bakpapier beklede bakplaten.
- 2 el arachideolie
- 2 el ras el hanout
Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege om.
- 4 flatbreads
Verwarm ondertussen de flatbreads volgens de aanwijzing op de verpakking.
Haal de bakplaten uit de oven. Druk de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de tomaten en 2⁄3 van de aubergine in een soeppan.
- 350 g tomato frito
- 600 ml heet water
Voeg de tomato frito en het hete water toe en breng aan de kook.
Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de rest van de aubergine toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 7½ g verse koriander
- 100 g witte kaas 45+
Snijd de koriander fijn. Verkruimel de kaas over de soep en garneer met de koriander. Serveer met het flatbread.