Pas­ta met pom­poen en wal­no­ten-knof­look­kruim

De ribbels van de mezze rigatoni zorgen ervoor dat de pastasaus goed aan de pasta hecht. En de pompoenblokjes gaan goed met salie.

(18) waardeer
hoofdgerecht De ribbels van de mezze rigatoni zorgen ervoor dat de pastasaus goed aan de pasta hecht. En de pompoenblokjes gaan goed met salie. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.
  2. Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer). Snijd de knoflook en de salie fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de walnoten en knoflook toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salie erdoor en neem van het vuur.
  3. Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van het walnotenkruim erdoor. Roer het achtergehouden pastawater en de olijfolie erdoor. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van het walnotenkruim.
video

Pas­ta met pom­poen­blok­jes en wal­no­ten-knof­look­kruim

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met pompoen en walnoten-knoflookkruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pom­poen en wal­no­ten-knof­look­kruim

1
1
  • 300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta

Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout.

2
2
  • 800 g koelverse pompoenstukjes

Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.

3
3
  • 75 g ongezouten walnoten

Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer).

4
4
  • 5 tenen knoflook
  • 7½ g verse salie
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de knoflook en de salie fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.

5
5

Voeg de walnoten en knoflook toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Schep de salie erdoor en neem van het vuur.

7
7

Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan.

8
8

Meng op laag vuur de helft van het walnotenkruim erdoor.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Roer het achtergehouden pastawater en de olijfolie erdoor.

10
10

Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van het walnotenkruim.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.