Huts­pot met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wor­tel

Hutspot nieuwe stijl: door de wortel en ui lang te bakken gaan ze karamelliseren. Wij zijn fan!

(6) waardeer
hollands hoofdgerecht Hutspot nieuwe stijl: door de wortel en ui lang te bakken gaan ze karamelliseren. Wij zijn fan! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de ketjap, eieren, mosterd, het paneermeel en het zout. Kneed met de hand door tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel in aantal porties en draai er met vochtige handen ballen van (1 bal per portie).
  2. Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden. Keer regelmatig.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak het karwijzaad met de hutspotgroente onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel gaan karamelliseren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree.
  6. Schep de gekaramelliseerde ui en wortel door de aardappelpuree. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en leg op elk bord een gehaktbal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 81 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot met gekaramelliseerde wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wor­tel

1
1
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el grove mosterd
  • 75 g paneermeel
  • 1 tl zout

Meng het gehakt met de ketjap, eieren, mosterd, het paneermeel en het zout. Kneed met de hand door tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.

2
2

Verdeel in aantal porties en draai er met vochtige handen ballen van.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen.

4
4

Bak de ballen op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager.

5
5

Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden. Keer regelmatig.

6
6
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur.

8
8
  • ½ tl karwijzaad
  • 1 kg hutspotgroente

Bak het karwijzaad met de hutspotgroente onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel gaan karamelliseren.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 200 ml melk

Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, maar laat niet koken.

11
11

Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree.

12
12

Schep de gekaramelliseerde ui en wortel door de aardappelpuree. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Verdeel over de borden en leg op elk bord een gehaktbal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.