bewaar
Hutspot met hertenbiefstuk
Hutspot met hertenbiefstuk
bewaar

Hutspot met hertenbiefstuk

De hutspotgroenten worden voor extra smaak gebakken met venkelzaad. De iets zoete biefstuk past daar perfect bij.

35 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

hertenbiefstukken

1000 g

kruimige aardappel

3 el

milde olijfolie

1 kg

hutspotgroente

1 tl

venkelzaad

75 g

ongezouten roomboter

100 ml

water

200 ml

melk

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De hutspotgroenten worden voor extra smaak gebakken met venkelzaad. De iets zoete biefstuk past daar perfect bij.

Aan de slag

1

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de hutspotgroente met het venkelzaad onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter uitbruisen en bak de biefstuk ca. 3 min. per kant voor medium rare. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Blus de pan af met het water en roer goed, zodat de aanbaksels een jus vormen.

4

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree. Schep de gekaramelliseerde hutspotgroente erdoor.

5

Snijd de biefstuk op de draad in plakken. Verdeel de hutspot over de borden en leg er de biefstuk bij. Besprenkel met wat jus en bestrooi met de peterselie.