bewaar
Lemon curd taartje met sinaasappel en blauwe bessen
Lemon curd taartje met sinaasappel en blauwe bessen
bewaar

Lemon curd taartje met sinaasappel en blauwe bessen

Ziet eruit als veel werk, maar dit lekkere nagerecht staat al binnen 15 min. op tafel!

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

4 el

lemon curd

200 g

MonChou zacht & luchtig

4

zandbodems

75 g

verse blauwe bessen

12 blaadjes

verse munt

Ziet eruit als veel werk, maar dit lekkere nagerecht staat al binnen 15 min. op tafel!

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd 2 plakken van de sinaasappel en snijd deze plakken vervolgens elk in 6 partjes (per 4 personen).

2

Meng de lemon curd met de monchou en ⅔ van het sinaasappelrasp tot een egaal mengsel.

3

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de zandbodems. Beleg de taartjes met de bessen, muntblaadjes en 2 sinaasappelpartjes. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.

bereidingstipHeb je nog wat lemon-curdcrème over? Je kunt ook meerdere taartjes maken.

bereidingstipJe kunt de lemon-curdcrème een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.