Ap­pel-gries­meel­ca­ke met boe­ren­va­nil­le­vla

Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(3) waardeer
hollands nagerecht Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla! 10 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
  3. Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 49-50

Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-gries­meel­ca­ke met boe­ren­va­nil­le­vla

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 Jazz appels

Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten.

3
3
  • 2 scharreleieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 ml vanillevla
  • 250 g griesmeel

Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.

4
4

Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover.

5
5
  • 2 el amandelschaafsel

Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6
  • ½ el poedersuiker

Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.