Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 Jazz appels
- 2 scharreleieren
- 100 g kristalsuiker
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- 500 ml vanillevla
- 250 g griesmeel
- 2 el amandelschaafsel
- ½ el poedersuiker
Keukenspullen
- brownievorm (28 x 18 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
- Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 38 g
waarvan suikers 17 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 120 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 Jazz appels
Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten.
- 2 scharreleieren
- 100 g kristalsuiker
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- 500 ml vanillevla
- 250 g griesmeel
Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover.
- 2 el amandelschaafsel
Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- ½ el poedersuiker
Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.