Ra­vi­o­li met ro­mi­ge tijm­saus en kaas­snip­pers

Deze romige ravioli met tijmsaus is in 15 minuten klaar. Top af met kaassnippers!

(13) waardeer
hoofdgerecht Deze romige ravioli met tijmsaus is in 15 minuten klaar. Top af met kaassnippers! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten al omscheppend in 5 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af.
  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de knoflook. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de tijmblaadjes en knoflook 1 min. op laag vuur. Schenk de kookzuivel erbij en breng zachtjes aan de kook. Voeg al roerend in delen de kaas toe en meng tot een egale saus.
  4. Verdeel de ravioli en saus over de borden en bestrooi met de pijnboompitten, de rest van de kaassnippers en de tuinkers. Lekker met versgemalen zwarte peper.

Tip:

Tuinkers is een kiemgroente. Zwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met romige tijmsaus en kaassnippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met ro­mi­ge tijm­saus en kaas­snip­pers

1
1
  • 30 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten al omscheppend in 5 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.

2
2
  • 250 g ravioli funghi porcini

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af.

3
3
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de knoflook.

4
4
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 250 ml kookzuivel

Smelt de boter in een koekenpan en fruit de tijmblaadjes en knoflook 1 min. op laag vuur. Schenk de kookzuivel erbij en breng zachtjes aan de kook.

5
5
  • 40 g parrano snippers

Voeg al roerend in delen de kaas toe en meng tot een egale saus.

6
6
  • 40 g parrano snippers
  • ⅓ bakje tuinkers

Verdeel de ravioli en saus over de borden en bestrooi met de pijnboompitten, de rest van de kaassnippers en de tuinkers. Lekker met versgemalen zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.