Bief­stuk in oes­ter­saus met pak­soi en so­ja­bo­nen

Oestersaus haalt de umamismaak van biefstuk en groenten naar voren. Perfect dus als marinade, als specerij of om roerbakgerechten te kruiden.

(10) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Oestersaus haalt de umamismaak van biefstuk en groenten naar voren. Perfect dus als marinade, als specerij of om roerbakgerechten te kruiden. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees 5 min. op hoog vuur, keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paksoi in de lengte in vieren. Meng de oestersaus met de sojasaus en peper tot een dressing. Neem de biefstuk uit de pan, schenk ¼ van de dressing erover en laat afgedekt rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de dressing toe en bak 2 min. mee.
  4. Verdeel de paksoi met de saus over een schaal en verdeel de sojabonen erover. Snijd de biefstuk in plakjes van ca. een ½ cm en verdeel erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met de rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 67 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk in oes­ter­saus met pak­soi en so­ja­bo­nen

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 1 el arachideolie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan.

2
2
  • 300 g biefstukken

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees 5 min. op hoog vuur, keer halverwege.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 3 struiken Shanghai paksoi
  • 4 el oestersaus
  • 1 el lichte sojasaus

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paksoi in de lengte in vieren. Meng de oestersaus met de sojasaus en peper tot een dressing.

4
4

Neem de biefstuk uit de pan, schenk ¼ van de dressing erover en laat afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de dressing toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 100 g koelverse sojabonen

Verdeel de paksoi met de saus over een schaal en verdeel de sojabonen erover.

7
7
  • 20 g gebakken uitjes

Snijd de biefstuk in plakjes van ca. een ½ cm en verdeel erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.