Salade met witlof en peer

Knapperig, een tikje bitter en volzoet met dank aan de peer: een salade waarvan je wil blijven eten.

315 kcal

15 min. bereiden

4.6/5

(70)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 sjalotten

    sjalotten

  • 4 eetlepel olijfolie extra vierge

    olijfolie extra vierge

  • 1 eetlepel appelciderazijn

    appelciderazijn

  • 1 eetlepel ahornsiroop

    ahornsiroop

  • 0.5 eetlepel grove mosterd

    grove mosterd

  • 3 stronken witlof

    witlof

  • 2 Conference peren

    Conference peren

  • 60 gram gezouten pecannoten

    gezouten pecannoten

  • 10 gram verse bieslook

    verse bieslook

2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst

Nederland op z'n lekkerst - Nederland op z'n lekkerst

Aan de slag

  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng de olie met de azijn, ahornsiroop, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Voeg de sjalot toe en laat staan tot gebruik.

  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof, haal de blaadjes van het witlof los en halveer in de lengte. Was de peren en snijd ze ongeschild in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schuine repen. Hak de pecannoten grof en snijd de bieslook fijn.

  3. Meng het witlof met de peer, sjalot en aanhangende dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de bieslook en pecannoten en breng op smaak met peper.

  • combinatietipLekker om nog 150 g feta toe te voegen. Het gerecht is dan niet meer veganistisch en niet meer lactosevrij
  • combinatietipDe salade past goed bij pasta, risotto en bijvoorbeeld biefstuk. Ook lekker bij de hele gemarineerde kip met prei en pastinaak.

Wat vond je van dit recept?

Salade met witlof en peer

Knapperig, een tikje bitter en volzoet met dank aan de peer: een salade waarvan je wil blijven eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig