
Salade met witlof en roodlof
Deze salade met witlof én roodlof is licht bitter en fris: heerlijk ter afwisseling van de mooie, volle kerstsmaken.
Ingrediënten
4 personen
4
sjalotten
4 el
olijfolie extra vierge
1 el
appelciderazijn
1 el
vloeibare honing
½ el
grove mosterd
2 stronken
roodlof
1
stronk witlof
2
Conference peren
60 g
gezouten pecannoten
10 g
verse bieslook
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng de olijfolie met de azijn, honing, mosterd en wat peper en zout tot een dressing. Voeg de sjalotten toe en laat staan tot gebruik.
Haal de bladeren van het roodlof en witlof los en halveer in de lengte. Was de peren en snijd ze ongeschild in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schuine repen. Hak de pecannoten grof en snijd de bieslook fijn.
Meng het roodlof en witlof met de peer, sjalot en aanhangende dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de bieslook en pecannoten en breng op smaak met wat versgemalen peper.