Salade met witlof en roodlof
Salade met witlof en roodlof

Salade met witlof en roodlof

Deze salade met witlof én roodlof is licht bitter en fris: heerlijk ter afwisseling van de mooie, volle kerstsmaken.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sjalotten

4 el

olijfolie extra vierge

1 el

appelciderazijn

1 el

vloeibare honing

½ el

grove mosterd

2 stronken

roodlof

1

stronk witlof

2

Conference peren

60 g

gezouten pecannoten

10 g

verse bieslook

Deze salade met witlof én roodlof is licht bitter en fris: heerlijk ter afwisseling van de mooie, volle kerstsmaken.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng de olijfolie met de azijn, honing, mosterd en wat peper en zout tot een dressing. Voeg de sjalotten toe en laat staan tot gebruik.

2

Haal de bladeren van het roodlof en witlof los en halveer in de lengte. Was de peren en snijd ze ongeschild in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schuine repen. Hak de pecannoten grof en snijd de bieslook fijn.

3

Meng het roodlof en witlof met de peer, sjalot en aanhangende dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de bieslook en pecannoten en breng op smaak met wat versgemalen peper.