bewaar
Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes
Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes
bewaar

Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes

Deze heldere bouillon van pastinaak is een lichte start van een meergangendiner.

1 uur 30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 g

Castellino funghi porcini secchi

1½ liter

heet water

4

middelgrote uien

1

prei

100 g

knolselderij

250 g

pastinaak

2

tomaten

5

peperkorrels

5 g

verse tijm

1

laurierblaadje

2 el

sojasaus

1

witte pistolet

2 el

traditionele olijfolie

2 el

truffeltapenade

7½ g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • fijne zeef

  • bakpapier

Deze heldere bouillon van pastinaak is een lichte start van een meergangendiner.

Aan de slag

1

Week de funghi porcini in 100 ml van het water (voor 4 pers). Snijd ½ van de uien met schil in parten. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in grote parten. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in parten. Doe de geweekte paddenstoelen met vocht, de uien, prei, knolselderij, pastinaak, tomaat en de peperkorrels met het hete water in een pan. Voeg daarbij de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur koken.

2

Schil de rest van de uien en snijd kruislings in. Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met zout, peper en sojasaus. De groenten worden niet gebruikt.

3

Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de pistolet in de lengte in 4 plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in de lengte weer door. De rest van het brood gebruik je niet. Besprenkel met de olijfolie en besmeer de soldaatjes met de truffeltapenade. Verdeel de soldaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 min. knapperig.

4

Kook de bouillon in een schone pan op laag vuur in tot ca. 800 ml (voor 4 personen). Kook de ingesneden uien in de bouillon 5-10 min. zacht maar nog wel in vorm.

5

Haal de blaadjes van de peterselie. Schep de uien uit de bouillon en haal de laagjes los. Leg de mooiste stukjes ui en peterselie in een bloemvorm in een diep bord en schenk de bouillon er aan tafel overheen. Serveer met de truffelsoldaatjes.