Stap-voor-stap kip­pen­soep

Kippensoep maken, helemaal zelf, was nog nooit zo overzichtelijk.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(466) waardeer
hollands voorgerecht Kippensoep maken, helemaal zelf, was nog nooit zo overzichtelijk. 4 personen
3 466

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soeppan
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in plakjes van ½ cm. Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Snijd de peterselie en selderij fijn.
  2. Leg de kippenbouten in een grote soeppan. Voeg de groenten, gekneusde peperkorrels, tijm, ⅓ van de peterselie, ⅓ van de selderij, laurier en foelie toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken.
  3. Neem de kippenbouten uit de pan en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten.
  4. Verwarm de bouillon opnieuw en dep eventueel het teveel aan vet weg met keukenpapier. Voeg het kippenvlees toe en verkruimel de vermicelli boven de pan. Kook de vermicellli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Roer de rest van de peterselie en selderij door de soep. Pers de helft van de citroen uit en breng de soep op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), peper en zout.

bereidingstip:

je kan de bouillon eventueel volledig ontvetten door de soep in de koelkast volledig koud te laten worden en het gestolde vet eruit te scheppen.

kookstaptip:

bak eventueel het vel van de kippenbouten in ½ el olie krokant. Snijd in stukjes en verdeel over de soep.

video

Bouil­lon ma­ken

instructievideo - 01:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
Tags
Ook te zien in

Stap-voor-stap kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stap-voor-stap kip­pen­soep

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 prei
  • 200 g winterpeen

Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in plakjes van ½ cm.

2
2
  • 1 tl zwarte-peperkorrels
  • 15 g verse peterselie
  • 15 g verse selderij

Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Snijd de peterselie en selderij fijn.

3
3
  • 2 kippenbouten

Leg de kippenbouten in een grote soeppan.

4
4
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 1 stukje gedroogde foelie

Voeg de groenten, gekneusde peperkorrels, tijm, ⅓ van de peterselie, ⅓ van de selderij, laurier en foelie toe.

5
5
  • 1½ liter koud kraanwater

Schenk het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken.

6
6

Neem de kippenbouten uit de pan en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan.

7
7

Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten.

8
8

Verwarm de bouillon opnieuw en dep eventueel het teveel aan vet weg met keukenpapier.

9
9
  • 50 g vermicelli

Voeg het kippenvlees toe en verkruimel de vermicelli boven de pan. Kook de vermicellli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

10
10

Roer de rest van de peterselie en selderij door de soep.

11
11
  • 1 citroen

Pers de helft van de citroen uit en breng de soep op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), peper en zout.

bereidingstip:

je kan de bouillon eventueel volledig ontvetten door de soep in de koelkast volledig koud te laten worden en het gestolde vet eruit te scheppen.

kookstaptip:

bak eventueel het vel van de kippenbouten in ½ el olie krokant. Snijd in stukjes en verdeel over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.