Groentesoep met gehaktballetjes
bewaar
bewaar

Groentesoep met gehaktballetjes

25 min. bereiden
4 uur wachten

15 ingrediënten

Aan de slag

Breng in een soeppan het soepvlees met het water en het zout aan de kook brengen. Voeg de laurier, tijm, foelie en peperkorrels toe en laat afgedekt ca. 4 uur zachtjes trekken. Maak ondertussen de wortel, bleekselderij en prei schoon. Snijd de peen en bleekselderij in plakjes en de prei in ringen. Snijd de peterselie fijn. Verkruimel het beschuit boven het gehakt en strooi de nootmuskaat erover.

Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en kneed alles goed door elkaar. Maak van het gehakt kleine balletjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Maak een theedoek nat, wring uit en hang in een zeef. Schenk de bouillon door de zeef in een andere pan. Neem het vlees eruit en snijd klein. Voeg de wortel, selderij en prei toe aan de bouillon en breng ca. 10 min. aan de kook. Voeg de gehaktballetjes, soepvlees, vermicelli en peterselie toe en laat ca. 5 min. afgedekt koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipWil je de bouillon ontvetten, laat deze dan eerst helemaal koud worden, dan kun je het gestolde vet er zo afscheppen.
variatietipTomatengroentesoep met komijnekaas: Maak de bouillon met de helft van het water. Kneed 50 g geraspte komijnekaas (stukje, zelf raspen) in plaats van nootmuskaat door het gehakt. Voeg met de groenten 2 blikjes tomatenblokjes met sap (à 400 g) toe.
variatietipGroente-crèmesoep: Vervang de vermicelli door 4 (in de bouillon) gekookte aardappels. Wrijf deze door een zeef en kook ze met 20 ml koksroom (pakje) de laatste 5 min. in de soep mee.

Bouillon maken

Instructievideo - 01:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groentesoep met gehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig