Koolhydraatarm ontbijt van gestoofde eieren met tomaat & kiemgroente
Koolhydraatarm ontbijt van gestoofde eieren met tomaat & kiemgroente

Koolhydraatarm ontbijt van gestoofde eieren met tomaat & kiemgroente

Niet bakken, koken of pocheren, deze eieren gaan we stoven!

10 min. bereiden
12 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½ el

arachideolie

250 g

tuinkruiden soepgroente

1 tl

kerriepoeder

½ tl

gemalen komijn

5

trostomaten

200 g

verse spinazie

2

middelgrote eieren

60 g

pittige kiemgroente

Niet bakken, koken of pocheren, deze eieren gaan we stoven!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de soepgroente met de kerrie, komijn en peper 3 min. op laag vuur.

2

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van ca. 2 cm. Voeg de tomaten en spinazie toe en bak al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur.

3

Maak 2 kuiltjes in de saus en breek de eitjes erboven. Laat met een deksel op de pan in ca. 12 min. op laag vuur garen tot het eiwit net gestold is.

4

Serveer met de pittige kiemgroente.