Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread

Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread

Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pompoenstukjes

1 tl

gemalen kaneel

1½ el

milde olijfolie

80 g

ongebrande cashewnoot

1

AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren

30 g

zuivelspread light

42½ g

veldsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.

tip

variatietipJe kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.

bereidingstipDe pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.