Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g pompoenstukjes
- 1 tl gemalen kaneel
- 1½ el milde olijfolie
- 80 g ongebrande cashewnoten
- 1 AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren
- 30 g zuivelspread light
- 42½ g veldsla
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.
bereidingstip:
De pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:
Je kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 13 g
-
koolhydraten 38 g
waarvan suikers 4 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 26 g - natrium 280 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 400 g pompoenstukjes
- 1 tl gemalen kaneel
- 1½ el milde olijfolie
Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 80 g ongebrande cashewnoten
- 1 AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren
Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen.
Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread.
- 30 g zuivelspread light
Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 42½ g veldsla
Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla.
Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.
bereidingstip:
De pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:
Je kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.