Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de aardappelen, paprika en pompoen toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes, het water, het paprikapoeder en de komijn toe. Roer door, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken op middelhoog vuur.
Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm, leg op de stoof en gaar 5-6 min. mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pers de halve citroen uit en meng 1 el (per 4 personen) ervan door de stoof. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met het stokbrood.
Visstoofpotje met pompoen en aardappel
Een gezond stoofpotje van vis en aardappel. Dankzij de pompoen helemaal herfst-proof en in een handomdraai op tafel. Ga jij 'm maken?
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Visstoofpotje met pompoen en aardappel
Een gezond stoofpotje van vis en aardappel. Dankzij de pompoen helemaal herfst-proof en in een handomdraai op tafel. Ga jij 'm maken?

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de aardappelen, paprika en pompoen toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes, het water, het paprikapoeder en de komijn toe. Roer door, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken op middelhoog vuur.
Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm, leg op de stoof en gaar 5-6 min. mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pers de halve citroen uit en meng 1 el (per 4 personen) ervan door de stoof. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met het stokbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren
600 g vastkokende aardappelen
1 rode paprika
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
400 g koelverse flespompoen stukjes
400 g tomatenblokjes in blik
250 ml water
1 tl milde paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
250 g kabeljauwfilets
½ citroen
10 g verse platte peterselie