Banaan-havermout-pannenkoeken
Zeg je gezonde pannenkoek, dan zeg je havermout. Bakken dus, deze banaan-havermout-pannenkoeken!

Advertentie
Ingrediënten
- 60 g havermout
- 2 AH bananen
- 100 g volkoren tarwemeel
- 1 tl bakpoeder
- 300 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 2 tl gemalen kaneel
- 60 g margarine
- 2 jonagold appels
Keukenspullen
- (kleine) keukenmachine
- 2 koekenpan met antiaanbaklaag
Advertentie
Bereiden
- Maal de havermout heel fijn in de keukenmachine. Prak de bananen en klop met het meel, de bakpoeder, melk, ⅔ van de kaneel en wat zout met een garde door de havermout.
- Verhit in elke koekenpan ⅙ van de margarine en bak van de helft van het havermoutmengsel 2 pannenkoeken in 5 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege. Bak nog 2 pannenkoeken.
- Halveer ondertussen de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de appel 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de pannenkoeken en bestrooi met de rest van de kaneel.
combinatietip:
Lekker met wat yoghurt Griekse stijl 0% vet
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 52 g
waarvan suikers 22 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 240 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Banaan-havermout-pannenkoeken
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Banaan-havermout-pannenkoeken
- 60 g havermout
Maal de havermout heel fijn in de keukenmachine.
- 2 AH bananen
- 100 g volkoren tarwemeel
- 1 tl bakpoeder
- 300 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 2 tl gemalen kaneel
Prak de bananen en klop met het meel, de bakpoeder, melk, ⅔ van de kaneel en wat zout met een garde door de havermout.
- 40 g margarine
Verhit 2 koekenpannen. Verdeel de helft van de margarine en de helft van het beslag over de pannen en bak de pannenkoeken in 5 min. goudgeel en gaar.
Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.
- 2 jonagold appels
Halveer ondertussen de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 20 g margarine
Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de appel 3 min. op middelhoog vuur.
Verdeel over de pannenkoeken en bestrooi met de rest van de kaneel.
combinatietip:
Lekker met wat yoghurt Griekse stijl 0% vet