Banaan-havermout-pannenkoeken
Banaan-havermout-pannenkoeken

Banaan-havermout-pannenkoeken

Zeg je gezonde pannenkoek, dan zeg je havermout. Bakken dus, deze banaan-havermout-pannenkoeken!

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

60 g

havermout

2

AH bananen

100 g

volkoren tarwemeel

1 tl

bakpoeder

300 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

2 tl

gemalen kaneel

60 g

margarine

2

jonagold appels

Dit heb je nodig

  • (kleine) keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Zeg je gezonde pannenkoek, dan zeg je havermout. Bakken dus, deze banaan-havermout-pannenkoeken!

Aan de slag

1

Maal de havermout heel fijn in de keukenmachine. Prak de bananen en klop met het meel, de bakpoeder, melk, ⅔ van de kaneel en wat zout met een garde door de havermout.

2

Verhit in elke koekenpan ⅙ van de margarine en bak van de helft van het havermoutmengsel 2 pannenkoeken in 5 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege. Bak nog 2 pannenkoeken.

3

Halveer ondertussen de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de appel 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de pannenkoeken en bestrooi met de rest van de kaneel.

tip

combinatietipLekker met wat yoghurt Griekse stijl 0% vet