Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm
Een gezonde maaltijd maken maar weinig tijd? Deze rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm is in 15 min. klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g AH BASIC zilvervliesrijst
- 250 g diepvries tuinerwten
- 1 komkommer
- 200 g gerookte zalmfilet
- 5 g verse munt
- 1 limoen
- 1½ el sesamolie
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Snijd de zalm in reepjes en de munt fijn. Pers de limoen uit.
- Meng de rijst, tuinerwten, komkommer, munt en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de zalm erover.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng voor het serveren alles door elkaar en verdeel de zalm erover.
dieettip:
In plaats van zalm kun je ook 100 g geroosterde ongebrande noten (per 4 personen) gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 44 g
waarvan suikers 3 g -
vet 14 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 520 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm
- 200 g AH BASIC zilvervliesrijst
- 250 g diepvries tuinerwten
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 1 komkommer
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes.
- 200 g gerookte zalmfilet
- 5 g verse munt
- 1 limoen
Snijd de zalm in reepjes en de munt fijn. Pers de limoen uit.
- 1½ el sesamolie
Meng de rijst, tuinerwten, komkommer, munt en sesamolie door elkaar.
Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de zalm erover.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng voor het serveren alles door elkaar en verdeel de zalm erover.
dieettip:
In plaats van zalm kun je ook 100 g geroosterde ongebrande noten (per 4 personen) gebruiken.