Ge­zon­de sand­wich met roer­ei en ge­bak­ken spi­na­zie

Hoe je van een doodgewone sandwich met ei iets bijzonders maakt? Door er gebakken spinazie aan toe te voegen natuurlijk!

(1) waardeer
lunch Hoe je van een doodgewone sandwich met ei iets bijzonders maakt? Door er gebakken spinazie aan toe te voegen natuurlijk! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
  2. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de margarine in een koekenpan op laag vuur, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net is gestold.
  3. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de rest van de margarine. Beleg met de spinazie en verdeel het roerei erover. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Halveer de sandwiches en serveer.

bereidingstip:

Wil je een beetje pit? Voeg dan 1 tl cayennepeper aan het ei toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Gezonde sandwich met roerei en gebakken spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de sand­wich met roer­ei en ge­bak­ken spi­na­zie

1
1
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 200 g verse spinazie

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.

2
2
  • 8 witte scharreleieren

Klop de eieren los met peper en eventueel zout.

3
3
  • 20 g margarine

Verhit de margarine in een koekenpan op laag vuur, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net is gestold.

4
4
  • 20 g margarine

Besmeer de helft van de sneetjes brood met de rest van de margarine. Beleg met de spinazie en verdeel het roerei erover.

5
5

Dek af met de rest van de sneetjes brood. Halveer de sandwiches en serveer.

bereidingstip:

Wil je een beetje pit? Voeg dan 1 tl cayennepeper aan het ei toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.