Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
Met een gezonde pasta op schoot op de bank ploffen? Ga dan voor deze volkorenpasta met zalm en tomaat.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 el milde olijfolie
- 250 g cherrytomaten
- 15 g verse basilicum
- 800 g tomatenblokjes in blik
- 300 g biologische volkorenfusilli
- 310 g verse zalmfilet
- 150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm.
- Giet de pasta af en meng samen met ¾ van de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 40 g
-
koolhydraten 67 g
waarvan suikers 18 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 320 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 2 rode paprika's
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.
- 250 g cherrytomaten
- 15 g verse basilicum
Voeg de paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn.
- 800 g tomatenblokjes in blik
Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g biologische volkorenfusilli
- 310 g verse zalmfilet
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm.
- 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Giet de pasta af en meng samen met de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal.
- 50 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.