Bloem­kool-snacks met ched­dar en pa­pri­ka­dip

Lekkere snack gezocht? Dan moet je bij bloemkool zijn!

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Lekkere snack gezocht? Dan moet je bij bloemkool zijn! 12 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. om tot hij zacht is. Meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote kom.
  2. Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm. Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan. Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin en knapperig zijn.
  3. Laat ondertussen de paprika uitlekken. Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflook uit de pot gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Serveer de bloemkoolsnacks met de dipsaus.
video

Bloem­kool-snacks met ched­dar en pa­pri­ka­dip

leuk-snel - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-snacks met ched­dar en pa­pri­ka­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie

Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min.

3
3
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst
  • 100 g geraspte cheddar
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 wit vrij uitloopei

Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. om tot hij zacht is. Meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote kom.

4
4

Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm. Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan.

5
5

Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin en knapperig zijn.

6
6
  • 295 g gegrilde paprika's in pot

Laat ondertussen de paprika uitlekken.

7
7
  • 40 g ongezouten pecannoten
  • 1 el milde harissa

Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflook uit de pot gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Serveer de bloemkoolsnacks met de dipsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.