Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip
Lekkere snack gezocht? Dan moet je bij bloemkool zijn!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 400 g koelverse bloemkoolrijst
- 100 g geraspte cheddar
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 wit vrij uitloopei
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 el milde harissa
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. om tot hij zacht is. Meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote kom.
- Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm. Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan. Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin en knapperig zijn.
- Laat ondertussen de paprika uitlekken. Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflook uit de pot gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Serveer de bloemkoolsnacks met de dipsaus.

Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 100 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 3 g
waarvan suikers 2 g -
vet 8 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 160 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkool-snacks met cheddar en paprikadip
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 teen knoflook
- 2 el milde olijfolie
Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min.
- 400 g koelverse bloemkoolrijst
- 100 g geraspte cheddar
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 wit vrij uitloopei
Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. om tot hij zacht is. Meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote kom.
Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm. Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan.
Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin en knapperig zijn.
- 295 g gegrilde paprika's in pot
Laat ondertussen de paprika uitlekken.
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 el milde harissa
Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflook uit de pot gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Serveer de bloemkoolsnacks met de dipsaus.