bewaar
Gegrild stokbrood met paprika en ansjovis
Gegrild stokbrood met paprika en ansjovis
bewaar

Gegrild stokbrood met paprika en ansjovis

Hapje van brood voor bij de borrel, ook wel bekend als pintxos of pinchos.

25 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

32 porties

1

speltstokbrood

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

100 g

koelverse ansjovis

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • grillpan

  • tapasprikkers

Hapje van brood voor bij de borrel, ook wel bekend als pintxos of pinchos.

Aan de slag

1

Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik. Pers de knoflook en meng met de olie en peper naar smaak.

2

Bestrijk met de bakkwast de plakjes stokbrood aan beide kanten met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot je grillstrepen ziet.

3

Laat de paprika uitlekken en snijd in evenveel stukken als er broodjes zijn. Prik de paprika samen met de ansjovis op de broodjes.

bewaartipJe kunt dit gerecht een uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.