Preibroodjes met oude kaas en mosterd
Preibroodjes met oude kaas en mosterd

Preibroodjes met oude kaas en mosterd

Preis' jezelf gelukkig met versgebakken preibroodjes!

15 min. bereiden
35 min. oventijd
5 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

16 personen

2

preien

200 g

oude kaas

85 g

De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter

500 g

zelfrijzend bakmeel

8 g

bakpoeder

1 tl

komijnzaad

2

vrije uitloop eieren

200 ml

karnemelk

4 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Preis' jezelf gelukkig met versgebakken preibroodjes!

Aan de slag

1

Halveer de preien, spoel onder koud stromend water schoon. Snijd in halve dunne ringen. Rasp de kaas.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de boter in kleine blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, peper, een flinke snuf zout, komijn, de helft van de eieren en de boter. Kneed tot een kruimelig deeg.

3

Meng de karnemelk met de hand door het deeg, kneed dan de prei en kaas erdoor. Klop het laatste ei los. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van 2 cm dik (ongeveer 24 x 24 cm). Snijd hier 16 vierkantjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk rijkelijk met het ei. Bak de broodjes 30-35 min. tot goudbruin en knapperig. Laat ze 5 min. afkoelen, de broodjes zijn warm of koud lekker. Serveer met de mosterd.

tip

bewaartipHeb je preibroodjes over? Laat ze goed afkoelen en vries ze in. Daar zijn ze 2 maanden houdbaar. Laat de broodjes ontdooien voor gebruik en warm in ca. 5 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.