bewaar
Hartige scones met kaas
Hartige scones met kaas
bewaar

Hartige scones met kaas

Scones ken je misschien als zoete broodjes, maar deze hartige variant met kaas is net zo lekker. Of misschien wel lekkerder.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
10 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

16 porties

16 g

bakpoeder

1 tl

cayennepeper

½ tl

zout

450 g

zelfrijzend bakmeel

125 g

ongezouten roomboter

150 g

jong belegen kaas 50+

1

bosui

1 el

Zaanse mosterd

175 ml

karnemelk

10 g

bieslook

100 g

roomkaas

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

  • ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)

Scones ken je misschien als zoete broodjes, maar deze hartige variant met kaas is net zo lekker. Of misschien wel lekkerder.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bakpoeder, cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.

2

Rasp de kaas en snijd de bosui fijn. Meng de mosterd met een garde door de karnemelk en voeg samen met de geraspte kaas en de bosui toe aan het kruimelige deeg. Kneed snel tot een samenhangende bal.

3

Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi ze met wat extra kaas.

4

Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 10 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Knip of snijd ondertussen de bieslook fijn. Snijd de scones open, besmeer met roomkaas en bestrooi met bieslook.