Har­ti­ge sco­nes met to­maat en tijm

In de categorie why not: hartige scones! We voegen er tomaat, tijm en kaas aan toe.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(1) waardeer
engels gebak In de categorie why not: hartige scones! We voegen er tomaat, tijm en kaas aan toe. 20 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)
  • bakpapier
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de koude boter in blokjes. Rasp de cheddar en snijd de tomaten in dunne reepjes. Ris de blaadjes van het takje tijm.
  3. Meng het bakmeel, de bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Meng de cheddar, tomaat en de tijm door het mengsel. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
  4. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  5. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hartige scones met tomaat en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge sco­nes met to­maat en tijm

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 125 g ongezouten roomboter

Snijd de koude boter in blokjes.

3
3
  • 75 g Cheddar Tophat 48+
  • 50 g semi-gedroogde tomaten

Rasp de cheddar en snijd de tomaten in dunne reepjes.

4
4
  • 1 takje verse tijm

Ris de blaadjes van het takje tijm.

5
5
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Meng het bakmeel, de bakpoeder en zout in een kom.

6
6

Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.

7
7

Meng de cheddar, tomaat en de tijm door het mengsel.

8
8
  • 150 ml karnemelk

Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

9
9

Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

10
10

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik.

11
11

Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit.

12
12

Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

13
13

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk.

14
14

Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.