Hartige scones met tomaat en tijm
In de categorie why not: hartige scones! We voegen er tomaat, tijm en kaas aan toe.

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g ongezouten roomboter (koud)
- 75 g Cheddar Tophat 48+
- 50 g semi-gedroogde tomaten
- 1 takje verse tijm
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 150 ml karnemelk
Keukenspullen
- deegroller
- ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)
- bakpapier
- bakplaat
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de koude boter in blokjes. Rasp de cheddar en snijd de tomaten in dunne reepjes. Ris de blaadjes van het takje tijm.
- Meng het bakmeel, de bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Meng de cheddar, tomaat en de tijm door het mengsel. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
- Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
- Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 135 kcal
- eiwit 3 g
-
koolhydraten 18 g
waarvan suikers 1 g -
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Hartige scones met tomaat en tijm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hartige scones met tomaat en tijm
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 125 g ongezouten roomboter
Snijd de koude boter in blokjes.
- 75 g Cheddar Tophat 48+
- 50 g semi-gedroogde tomaten
Rasp de cheddar en snijd de tomaten in dunne reepjes.
- 1 takje verse tijm
Ris de blaadjes van het takje tijm.
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 mespunt zout
Meng het bakmeel, de bakpoeder en zout in een kom.
Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.
Meng de cheddar, tomaat en de tijm door het mengsel.
- 150 ml karnemelk
Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik.
Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit.
Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk.
Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.