Kar­bo­na­des met cham­pig­non­room­saus, broc­co­li en rijst

Wat eten vandaag? Champignonroomsaus! En vooruit: ook karbonade, broccoli en rijst.

(5) waardeer
hoofdgerecht Wat eten vandaag? Champignonroomsaus! En vooruit: ook karbonade, broccoli en rijst. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook en Italiaanse kruiden fijn en de champignons in plakjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Besprenkel de karbonaden met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  3. Fruit de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden 2 min. in de hete pan met braadvet. Voeg de champignons toe en roerbak in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur middelhoog, voeg het citroenrasp, het citroensap en de zuivelspread toe en roer tot een gladde saus. Voeg eventueel het water toe om de saus dunner te maken.
  4. Leg de karbonaden in de saus en laat 4 min. doorgaren. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Serveer de karbonaden met de saus, broccoli en rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­des met cham­pig­non­room­saus, broc­co­li en rijst

1
1
  • 2 rode uien

Snipper de uien.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 400 g champignons

Snijd de knoflook en Italiaanse kruiden fijn en de champignons in plakjes.

3
3
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit.

4
4
  • 400 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes.

5
5
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 4 ribkarbonades
  • 1 el milde olijfolie

Besprenkel de karbonaden met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 6 min. goudbruin.

8
8

Keer halverwege. Haal uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

9
9

Fruit de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden 2 min. in de hete pan met braadvet.

10
10

Voeg de champignons toe en roerbak in 5 min. op hoog vuur goudbruin.

11
11
  • 300 g zuivelspread light

Zet het vuur middelhoog, voeg het citroenrasp, het citroensap en de zuivelspread toe en roer tot een gladde saus.

12
12
  • 2 el water

Voeg eventueel water toe om de saus dunner te maken.

13
13

Leg de karbonaden in de saus en laat 4 min. doorgaren.

14
14

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar.

15
15

Serveer de karbonaden met de saus, broccoli en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.