Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en hazelnoten
Zin in steak, maar niet in vlees? Deze rodekool-steaks uit de oven zijn het antwoord!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g rodekolen
- 2 handsinaasappels
- 6 el milde olijfolie
- 3 el ahornsiroop
- 500 g witlof
- 75 g hazelnoten
- 7½ g verse dille
- 150 g feta 43+
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el sinaasappelsap (per 4 personen) samen met het -rasp, de olie en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing. Rooster in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
- Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ca. een ½ cm. Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof. Snijd de dille fijn.
- Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap, de helft van de hazelnoten en de helft van de dille. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verkruimel de feta. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de feta, de rest van de hazelnoten en de rest van de dille. Serveer de steaks met de witlofsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 15 g
-
koolhydraten 25 g
waarvan suikers 24 g -
vet 42 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 360 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en hazelnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en hazelnoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 800 g rodekolen
Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt.
Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm.
- 1 handsinaasappel
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
- 6 el milde olijfolie
- 3 el ahornsiroop
Klop 3 el sinaasappelsap samen met het -rasp (per 4 personen), de olie en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing.
Rooster in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
- 500 g witlof
Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ca. een ½ cm.
- 1 handsinaasappel
Schil de sinaasappel en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op.
- 75 g hazelnoten
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof.
- 7½ g verse dille
Snijd de dille fijn.
Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap, de helft van de hazelnoten en de helft van de dille.
Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- 150 g feta 43+
Verkruimel de feta. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de feta, de rest van de hazelnoten en de rest van de dille.
Serveer de steaks met de witlofsalade.