Ro­de­kool-steaks uit de oven met wit­lofsala­de en ha­zel­no­ten

Zin in steak, maar niet in vlees? Deze rodekool-steaks uit de oven zijn het antwoord!

(4) waardeer
hoofdgerecht Zin in steak, maar niet in vlees? Deze rodekool-steaks uit de oven zijn het antwoord! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el sinaasappelsap (per 4 personen) samen met het -rasp, de olie en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing. Rooster in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
  2. Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ca. een ½ cm. Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof. Snijd de dille fijn.
  3. Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap, de helft van de hazelnoten en de helft van de dille. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  4. Verkruimel de feta. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de feta, de rest van de hazelnoten en de rest van de dille. Serveer de steaks met de witlofsalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 25 g
    waarvan suikers 24 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool-steaks uit de oven met wit­lofsala­de en ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 800 g rodekolen

Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt.

3
3

Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm.

4
4
  • 1 handsinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 6 el milde olijfolie
  • 3 el ahornsiroop

Klop 3 el sinaasappelsap samen met het -rasp (per 4 personen), de olie en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing.

7
7

Rooster in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.

8
8
  • 500 g witlof

Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ca. een ½ cm.

9
9
  • 1 handsinaasappel

Schil de sinaasappel en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op.

10
10
  • 75 g hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof.

11
11
  • 7½ g verse dille

Snijd de dille fijn.

12
12

Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap, de helft van de hazelnoten en de helft van de dille.

13
13

Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

14
14
  • 150 g feta 43+

Verkruimel de feta. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de feta, de rest van de hazelnoten en de rest van de dille.

15
15

Serveer de steaks met de witlofsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.