Vol­ko­ren­cous­cous met kip­ge­hakt­bal­le­tjes en spi­na­zie

Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

(5) waardeer
hoofdgerecht Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van. Verhit ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  2. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
  3. Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 min. afgedekt staan. Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­cous­cous met kip­ge­hakt­bal­le­tjes en spi­na­zie

1
1
  • 20 g verse selderij
  • 300 g kipgehakt naturel

Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van.

2
2
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

3
3
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min.

4
4
  • 600 g verse bladspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 300 g AH Biologisch speltcouscous
  • 1 el kerriepoeder
  • 400 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 min. afgedekt staan.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.