Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie
Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie

Volkorencouscous met kipgehaktballetjes en spinazie

Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse selderij

300 g

kipgehakt naturel

2½ el

milde olijfolie

1

courgette

1 teen

knoflook

600 g

verse bladspinazie

300 g

AH Biologisch speltcouscous

1 el

kerriepoeder

400 ml

kokend water

Kipgehaktballetjes maken doe je zo! Lekker met volkorencouscous.

Aan de slag

1

Snijd de selderij fijn, meng met wat peper door het gehakt en vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2

Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.

3

Doe ondertussen de couscous met de kerrie in een kom. Schenk het water erover, roer door en laat 5 min. afgedekt staan. Roer los met een vork en meng de rest van de olie en de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Serveer de couscous met de spinazie en gehaktballetjes.