Sticky tofu met groente en rijst
Budgetproof én vega: zet sticky tofu op je menu!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 375 g tofu naturel
- 70 ml zonnebloemolie
- 800 g Japanse wokgroente
- 2 tenen knoflook
- 3 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
- 4 el chilisaus
- 2 el water
- 1 el maizena
- 2 el seroendeng
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tofu 5 min. uitlekken in een vergiet. Leg er iets zwaars op om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken. Verhit 50 ml olie (voor 4 personen) in een koekenpan. Dep de tofu droog en scheur het met je handen in ca. 6 slordige stukken van gelijke grootte. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de groente 4-6 min.
- Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Breng de knoflook, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, chilisaus en water in een steelpan aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken en roer met een garde de maizena erdoor tot de saus begint te binden. Schep de gebakken tofu in de saus, schep goed om en neem van het vuur. Schep de rijst in diepe borden of kommen, verdeel de groente erover en schep de tofu met saus erop. Bestrooi met de seroendeng.
bereidingstip:
Laat voor gebruik de tofu goed uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit, bijvoorbeeld door er iets zwaars op te zetten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 84 g
waarvan suikers 19 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 720 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Sticky tofu met groente en rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sticky tofu met groente en rijst
- 300 g basmatirijst
- 375 g tofu naturel
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tofu 5 min. uitlekken in een vergiet.
- 50 ml zonnebloemolie
Leg er iets zwaars op om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken. Verhit de olie in een koekenpan.
Dep de tofu droog en scheur het met je handen in ca. 6 slordige stukken (per 4 personen) van gelijke grootte.
Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 20 ml zonnebloemolie
- 800 g Japanse wokgroente
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de groente 4-6 min.
- 2 tenen knoflook
- 3 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
- 4 el chilisaus
- 2 el water
Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Breng de knoflook, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, chilisaus en water in een steelpan aan de kook.
- 1 el maizena
Laat 3 min. zachtjes koken en roer met een garde de maizena erdoor tot de saus begint te binden.
Schep de gebakken tofu in de saus, schep goed om en neem van het vuur.
- 2 el seroendeng
Schep de rijst in diepe borden of kommen, verdeel de groente erover en schep de tofu met saus erop. Bestrooi met de seroendeng.
bereidingstip:
Laat voor gebruik de tofu goed uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit, bijvoorbeeld door er iets zwaars op te zetten.