bewaar
Panna cotta met aardbei en pistache
Panna cotta met aardbei en pistache
bewaar

Panna cotta met aardbei en pistache

Zijdezachte heerlijkheid uit Italië. Panna cotta is hét dessert als je van romige toetjes houdt. En het rozenwater maakt 'm extra lekker!

30 min. bereiden
4 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

kardemompeulen

½

vanillestokje

300 ml

verse slagroom

90 g

kristalsuiker

3 blaadjes

gelatine

300 ml

volle melk

2 el

Souq rozenwater

40 g

gepelde pistachenoten

400 g

verse aardbei

Dit heb je nodig

  • fijne zeef

  • maatbeker met schenktuit

  • ramequins of puddingvormpjes

  • vershoudfolie

Zijdezachte heerlijkheid uit Italië. Panna cotta is hét dessert als je van romige toetjes houdt. En het rozenwater maakt 'm extra lekker!

Aan de slag

1

Kneus de kardemompeulen met het lemmet van een mes of in een vijzel. Halveer het halve vanillestokje in de lengte, schraap met een mes het merg eruit en houd apart.

2

Verwarm de slagroom met ⅔ van de suiker, de kardemompeulen en het vanillestokje (zonder het merg) in een pan op middel­hoog vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat de room heet worden, maar niet koken. Dit duurt ca. 2 min. Zet het vuur uit en laat 10 min. trekken. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.

3

Zet het vuur uit. Giet de warme slagroom door een fijne zeef. Knijp de blaadjes gelati­ne uit en roer ze door de slagroom. Controleer of alle gelatine is opgelost. Roer de koude melk en de helft van het rozenwater erdoor. Giet het warme mengsel in 4 vormpjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken.

4

Laat de panna cotta’s afkoelen tot kamertemperatuur, dek af met vershoud­folie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur in een koeken­pan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak grof.

5

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de helft van de aardbeien. Pureer de rest van de aardbeien met de rest van de suiker, het vanillemerg en de rest van het rozenwater tot een gladde saus. Bewaar eventueel in de koelkast tot gebruik.

6

Doop de onderkant van de vormpjes voor het serveren heel kort in een bak met heet water en stort ze op borden. Soms is het nodig om een mes rondom de puddinkjes te halen om ze los te maken.

7

Verdeel 2 el saus (per 4 stuks) over elke panna cotta. Verdeel de aardbeien erover en maak af met de gehakte pistachenoten. Serveer de rest van de saus erbij.

bereidingstipDit gerecht kun je goed 1 dag van tevoren maken. Bewaar dan de saus apart van de panna cotta en dek de puddinkjes af met vershoudfolie.