Panna cotta classica
Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje!
Ingrediënten
4 personen
500 ml
verse slagroom
1
vanillestokje
40 g
fijne kristalsuiker
3 blaadjes
witte gelatine
Dit heb je nodig
aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)
Aan de slag
Schenk de slagroom in een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg samen met de suiker toe aan de room. Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Neem uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.
Panna cotta maken
Instructievideo - 04:18 min.
Panna cotta classica
Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje!

nagerecht
4 personen
485 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Schenk de slagroom in een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg samen met de suiker toe aan de room. Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Neem uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.
kookstaptip:Voeg voor een extra intense vanillesmaak behalve het merg ook de vanillestokjes toe aan de room.
combinatietip:Lekker met seizoensfruit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 ml verse slagroom
1 vanillestokje
40 g fijne kristalsuiker
3 blaadjes witte gelatine
Dit heb je nodig
aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)